Wonen

In 't Zwart Goor vindt u een gedifferentieerd aanbod in woonvormen.

Groepsformules

In de meeste gevallen wonen de mensen in leefgroepen waar we zoveel mogelijk een gewone gezinssituatie benaderen. Vertrekkend vanuit de zorgvraag van de individuele bewoner stellen we homogene groepen samen. Een team van begeleiders staat in voor de dagelijkse zorg en opvang in de leefgroep. De leefgroep wil een thuis zijn. Een huiselijk leven, met bijzondere aandacht voor een individuele benadering van elke bewoner.

Wonen in een leefgroep betekent dat er naast de elementaire verzorging voldoende ruimte is voor huishoudelijke activiteiten en vrije tijd. In een leefgroep volgt iedereen het ritme van de dag, rekening houdend met zijn of haar tempo en mogelijkheden: opstaan, lichaamsverzorging, eten, ontspanning en vrije tijd. Net zoals thuis. Met ondersteuning en hulpmiddelen waar nodig.

Individuele formules

Voor mensen die graag zelfstandiger en individueel wonen zijn er verschillende studioformules, met aangepaste ondersteuning. Dat kan op een appartement in een dorpscentrum, maar ook in een aanleunformule voor de mensen die iets meer toezicht nodig hebben. Voor mensen met zeer ernstige gedragsproblemen zijn er aangepaste studio's.

 

Waar wonen?

Op het domein

De meeste mensen wonen in leefgroepen of studio’s op het domein van het Zwart Goor. Het domein is een veilige en herkenbare plaats voor bewoners die daar nood aan hebben. De woningen liggen verspreid op het terrein en de lokalen van de dagbesteding zijn vlakbij.

 

Merksplas, Hoogstraten, Zoersel en Turnhout (huizen en studio’s)

Voor mensen die graag zelfstandiger wonen in het centrum, zijn er de geïntegreerde woonhuizen en studio's. Wonen in het dorp of in de stad maakt het mogelijk dat bewoners ten volle kunnen deelnemen aan het gewone gemeenschapsleven.

 

Malle (Amanis)

Mensen met bijkomende psychische problemen of gedragsproblemen begeleiden we zowel op het domein in Merksplas als in Amanis, de afdeling in Malle/Zoersel.


Voor een kijkje in onze woningen, klik
hier.

 

Werken - vrije tijd - dagbesteding

 

Naast de woonbegeleiding krijgen bewoners een aanbod op het vlak van dagbesteding. Daarvoor kunnen ze terecht in het activiteitencentrum 't Ateljeeke en de boerderij De Kromvenhoeve. Ze kunnen ook gaan werken in een beschermde werkplaats of aansluiten bij een project arbeidszorg.