Inhuldiging wegwijzer en dreven 20/10/2019

Landschapspark ’t Zwart Goor is één van de mooiste natuurplekjes uit de regio, dat vroeger bekend stond als de Zwartgoorheide. Afgelopen zomer werden er de oorspronkelijke drevennamen opnieuw aangebracht door Natuurpunt vzw en werd er een centrale wegwijzer geplaatst in een samenwerking tussen gemeente Merksplas en Toerisme Merksplas vzw. Er werd ook een nieuwe wandeling uitgezet op de bestaande wandelknooppunten, nl. het Hoogmoerheidepad.

Naar wat verwijst de Torendreef of de Kromvendreef? De Hoogmoerheide, oogstrelend, maar voor velen nog onbekend, die ligt verscholen tussen het Geheul en het brongebied van de Mark. Kom het allemaal ontdekken! De deelname is gratis.

We komen samen om 13.30 uur op de centrale parking van ’t Zwart Goor, Zwart Goor 1, Merksplas, voor de inhuldiging van de wegwijzer en de dreven. Daarna is er een begeleide wandeling, nl. een verkorting van het Hoogmoerheidepad van 6 à 7 km met natuurgids. We raden aan je wandelschoenen aan te trekken.

Opgelet! Wij betreden eenmalig een privaat natuurgebied dat aansluit op het Hoogmoer. We sluiten de wandeling af met een drankje aangeboden door Toerisme Merksplas vzw.

Meer info:

Infokantoor Toerisme

Markt 1, 2330 Merksplas

014 63 94 77

toerismemerksplas@skynet.be

www.toerismemerksplas.be